Linkuri accesibilitate

Autoritățile române au deschis o anchetă penală pentru trecerea ilegală a frontierei şi ultraj, împotriva moldoveanului rănit în incidentul de la vama Giurgiuleşti-Galaţi


Autoritățile moldovene spun că tânărul de 23 de ani împușcat duminică de un polițist de frontieră român când încerca să scape de control rămâne în stare gravă la spitalul de la Cahul. Autoritățile române spun că au deschis o anchetă penală, calificând cazul de la vama Giurgiuleşti-Galaţi drept trecerea ilegală a frontierei şi ultraj. Incidentul a fost discutat la telefon de miniștrii de externe Iurie Leancă și Teodor Baconschi care s-au pronunțat pentru elucidarea lui minuțioasă.
Autoritățile române spun că un polițist de frontieră a deschis foc când tânărul a fugit cu mașina din vama română înapoi spre granița moldoveană. El a demarat în trombă și a spart ușa garajului unde fusese parcată mașina pentru cercetări suplimentare. Tânărul a reușit să traverseze granița înapoi, unde autoritățile moldovene au descoperit după cercetări 300 de pachete de țigări ascunse în mașină.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG