Linkuri accesibilitate

Un nou protest PCRM anti-guvernamental la Chişinău


Membri şi simpatizanţi ai PCRM protestează şi astăzi în centrul Chişinăului, scandând „Alianţa marş afară" şi „Jos guvernarea". Sunt prezente la protest câteva sute de persoane. Opoziţia comunistă aduce critici dure la adresa Alianței pentru Integrare Europeană. Liderii comuniştilor au anunţat că au de gînd să se alăture forţelor Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei, în frunte cu fostul lider creştin-democrat Iurie Roşca. Comitetul organizează proteste de câteva săptămâni în Piața Marii Adunări Naţionale, numai că în fiecare zi de duminică.

Reprezentanții guvernării au declarat cu mai multe ocazii că opoziţia are dreptul să-şi exprime poziţia, dar fără să încalce legea. Să mai precizăm că PCRM a început să picheteze şi instituţiile statului: a mers la guvern, la parlament , la reşedinţa de stat. Ei spun că se vor opri doar atunci cînd parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

La aceste acţiuni de protest se pare ca vin aceleaşi feţe: vine lume în etate dar vin şi foarte mulţi tineri, majoritatea dintre ei purtînd pancarte care cheamă la demisia actualei guvernări. (Valentina Ursu)

Ştire în curs de actualizare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG