Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin la Soci pe 12 septembrie


Kremlinul a anunțat că premierul moldovean Vlad Filat se va întâlni cu președintele Rusiei Vladimir Putin la Soci, pe data de 12 septembrie, urmând să discute cooperarea economică, interacțiunea în cadrul CSI și chestiunea transnistreană.

În apropiata sa vizită în Rusia, Filat mai are programată o întâlnire cu premierul Dmitri Medvedev și participarea la deschiderea Zilelor Culturii Moldovene în Rusia.

În pregătirea vizitei, agenția de stat rusească Itar-Tass a publicat astăzi un interviu cu premierul Filat. El spune printre altele că integrarea europeană a Moldovei nu contravine dezvoltării relațiilor cu CSI și cu Rusia.

„Noi considerăm parteneriatul cu Rusia strategic și ne comportăm ca niște pragmatici. În afară de asta, partenerii occidentali ne îndeamnă la relații bune cu Moscova”, a mai spus Filat, amintind că a discutat în august la Chișinău cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit Interfax, pe agenda discuțiilor lui Filat, care va participa și la deschiderea Zilelor Culturii Moldovene în Rusia, se vor afla mai ales chestiuni legate de cooperarea economică, culturală și umanitară, dar și ”interacțiunea în CSI” și conflictul transnistrean.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG