Linkuri accesibilitate

Guvernul a respins propunerea serviciului vamal privind taxarea și controlul coletelor neînsoțite


Premierul Vlad Filat a admonestat Serviciul Vamal şi a cerut retragerea proiectului înainte ca acesta să ajungă în dezbateri.

Guvernul a respins astăzi ideea serviciului vamal de a taxa și controla coletele neînsoțite – o idee care stârnise valuri de proteste din partea cetățenilor de rând și a unor politicieni... Detalii are Alla Ceapai.

După ce a admonestat Serviciul Vamal de la Chișinău pentru că nu a consultat guvernul înainte de a face publică propunerea de a se introduce reguli noi de transportare a coletelor de la şi către moldovenii aflaţi peste hotare, premierul Vlad Filat a cerut retragerea proiectului, înainte ca aceasta să ajungă în dezbateri la executiv. Fără a se referi la esenţa propunerilor, Vlad Filat a lăsat să se înţeleagă că cei care le-au criticat şi-au făcut suficient capital politic pe seama pretinsei griji faţă de cetăţeni.

Mai mulţi deputaţi, dar în mod special reprezentanţi ai diasporei şi-au exprimat îngrijorarea faţă de preconizata introducere a unor proceduri de vămuire a coletelor, care, în opinia lor, ar presupune nu doar pierdere de timp, dar şi costuri suplimentare. Pe lângă faptul că fiecare colet urma să fie însoţit de o declaraţie a tuturor produselor pe care le conţine, proiectul Serviciului Vamal mai prevede anexarea copiei paşaportului şi a unei procuri pe numele şoferului.

În timp ce autorii acestui proiect susţin că astfel s-ar putea preveni şi combate traficul ilicit de mărfuri, adică contrabanda, fostul şef de direcţie în cadrul Serviciului Vamal, expertul Veaceslav Balacci, e de părere că s-ar urmări de fapt suplinirea unor goluri la bugetul de stat:

„Este o încercare disperată a Serviciului Vamal de a-şi compensa incapacitatea de a administra sau de a-şi exercita capacitatea administrativă acolo unde sunt într-adevăr rezerve şi neajunsuri mari la capitolul încasărilor plăţilor la buget, adică prin schemele de contrabandă şi alte scheme de evaziune fiscală. Şi prin aceste măsuri suplimentare se încearcă compensarea acestor neajunsuri. Sau este un semnal pentru FMI că iată se încearcă, ca şi în cazul vinietei, să fie depuse anumite eforturi pentru a îmbunătăţi ritmul de încasare a plăţilor la bugetul de stat.”

Veaceslav Balacci spune că înăsprirea unor proceduri birocratice în domeniul vamal contravine normelor internaţionale, pentru că ar duce la creșterea corupţiei. La microfonul Europei Libere o opinie similară a împărtăşit-o şi un şofer, transportator de colete:

„Totul constă în bani. Dacă aş veni cu colete în vamă şi nu aş avea declaraţii ar trebui să plătesc mai mulţi bani. Şi totul se va rezolva fie cu aceste declaraţii, fie fără ele. Vameşul va avea un motiv în plus de a lua de la şoferi mai mulţi bani. Mărfuri de contrabanda nu se trimite prin colete, ci mai curând prin TIR-uri sau alte căi.”

Mai mulţi experţi sunt de părerea că prin aceste propuneri vameşii ar fi luat în calcul şi câştigurile neformale pe care le obţin şoferii de la moldovenii care transmit colete. Dar iată ce ne-a spus transportatorul:

„Păi lasă să facă o lege ca să plătim impozitele din coletele şi declaraţiile pe care le plătim noi la vămuirea lucrurilor electronice. Pe fiecare persoană să se facă declaraţie şi la sfârşitul anului să plătim un impozit pe venituri, să plătim un procent oarecare, sunt de acord.”

În opinia expertului Veaceslav Balacci orice presiune asupra transportatorilor până la urmă oricum ar afecta beneficiarii de servicii, pe umerii căror vor fi puse costurile suplimentare. În condiţiile în care guvernul încearcă să atragă simpatiile diasporei, contând pe subdiviziunea condusă de Victor Lutenco, vama se pare că i-a făcut un deserviciu.
Previous Next

XS
SM
MD
LG