Linkuri accesibilitate

Nunta divei !!!


Nunta divei e un megaevent, nu-l poţi înghesui într-un singur reportaj sau un singur articol. De aceea, faci un întreg serial...



Eşti un ziarist care jinduieşte gloria? Eşti un jurnalist care vrea să facă rating şi să încînte publicul? Păi, nu mai pierde timpul cu subiecte sofisticate care îl obligă pe om să reflecteze profund. Nu mai vorbi despre eterna integrare europeană, nu mai scrie despre creşterea PIB-ului şi despre enigmatica vînătoare a unor conducători în Pădurea Domnească. Alege nişte subiecte mai uşurele, mai pe înţelesul simplului muritor.

Bunăoară, poţi să mergi la înmormîntarea unui om care a murit într-un stupid accident rutier. Şi să le intervievezi pe rudele răposatului, chiar dacă acestea sînt strivite de suferinţă. Iar dacă a ta cameră de luat vederi va „coborî” împreună cu sicriul în mormînt, vei face un rating năucitor. Asta omului simplu îi place şi nici nu-i cere un mare efort intelectual. Ce-i drept, colegii de breaslă mai pretenţioşi ar putea să-ţi reproşeze că nu ai bun-simţ. Dar parcă astăzi bunul-simţ te hrăneşte?

Iar şi mai bine e să scrii despre nunta grandioasă a unei dive recente! Căci toată lumea e curioasă să afle amănunte legate de acest eveniment important. Şi cum nunta divei e un megaevent, nu-l poţi înghesui într-un singur reportaj sau un singur articol. De aceea, faci un întreg serial care îi ţine pe cititori/ascultători cu sufletul la gură.

Începi cu background-ul. Cînd, unde şi cum au făcut cunoştinţă? Povesteşti cu lux de amănunte cum i-a făcut curte divei viitorul soţ. Nimic nu trebuie să-ţi scape. Trecerea în revistă a cadourilor primite de divă în această perioadă e obligatorie. Trebuie să afli cît a costat inelul cu diamant pe care i l-a cumpărat iubitul. Şi, fireşte, important e ca toţi să ştie unde a fost cumpărat inelul preţios. Fără acest detaliu, povestea ta nu ar mai fi foarte seducătoare.

Nu uita de reacţia rudelor şi prietenilor. Trebuie să le povesteşti oamenilor cum văd aceştia dragostea divei. Dar ce zic alte dive şi vedete recente? Eh, fain ar fi să găseşti vreo vedetă sceptică sau chiar geloasă! Ce-ar mai sorbi cuvintele ei publicul!

Un articol sau reportaj aparte trebuie să fie nunta. Prezinţi restaurantul, descrii hainele însurăţeilor şi ale invitaţilor, îi scoţi în evidenţă pe naşi. Dar ce sumă le-au oferit aceştia tinerilor? Şi cît de bogaţi sînt? Nu uita de bucatele de pe mese şi de cîntăreţii cu voci catifelate. Nimic nu trebuie să-ţi scape!

E obligatoriu apoi să descrii cu lux de amănunte luna de miere a divei. Dar acestea sînt deja alte episoade ale poveştii pe care toată lumea o savurează!
XS
SM
MD
LG