Linkuri accesibilitate

Uneori îmi lipsește liniștea unui lan de grâu...


Jurnalul săptămînal al lui Alexandru Bordea.

Născut la 20 august 1984 in orasul Severo-Kurilsk, Federatia Rusa. In 2004 a absolvit facultatea de juridica a Universitatii de Stat. Trainer certificat, este fondator al Clubului Oratorilor din Republica Moldova si Top Toastmasters Club, oferind servicii de consultata in public speaking.Din 2010 conduce compania Evenda. In 2013, alaturi de alti doi parteneri, lanseaza proiectul AngryBusiness - comunitatea care creeaza si dezvolta afaceri.

Luni

In copilarie imi placeau zilele de luni. Pentru ca sunt despre vise si pentru visatori. Am spus-o de mii de ori: de luni incep, de luni voi…, de luni…

Astazi ziua de luni imi place pentru ca e prima zi dupa weekend cind poti intra in interactiune cu parteneri, clienti, colegi.

Alerg la intilnirea cu participantii celui de al 4-lea curs de Coaching AngryBusiness. Avem intilnirile de mentorat la 7 dimineata. E minunat programul asta, chiar daca nu toti il accepta din prima.

La 9 deja suntem in sedinta de lucru cu partenerii.

Ora mesei e ocupata cu un client in consultatia pe Public Speaking. Constatare: oamenii au inceput a ințelege adevarata valoare a artei oratorice.

Seara trece intr-un classic si neschimbat format pentru orice antreprenor: analiza zilei, sport, lectura, mailuri, telefoane.

Marti

De mai mult de opt luni ziua de marti imi este cea mai draga. E ziua in care avem COACHINGUL la 18:30. Deci timpul fuge, nu trece in aceasta zi din saptamina.

Ora mesei e din nou bronata cu consultatie pe public speaking. Astazi insa mai iau un client nou. Si, paradoxal, din nou persoane din administratia publica. Asta ma face sa cred ca daca lumea investeste in dezvoltarea personala, mai avem sanse de un viitor luminos.

De ceva timp nu mai urmaresc stirile, aflind despre un principiu foarte interesant: merită să te hrănești cu informația ce poate fi schimbată la un moment dat pe ceva valoros. Pe ce poti schimba o stire? Insa oricit de mare ti-ar fi dorinta, presa e aproape imposibil de ignorat. Iar de acolo se aud strigatele ce anunta Campania electorala.

Miercuri

Saptamina aceasta cerul, ca niciodata dimineata, e atit de romantic si atit de motivant. Lectura, dejunul si fuga la intilnirea cu niste parteneri de proiect lasa in urma, din rasarit, doar amintirea frumoasa de cita frumusete ne inconjoara.

Astazi planificam citeva evenimente de dezvoltare personala si profesionala ce vor avea loc in aceasta toamna, organizate de Evenda. Nu e usor sa faci business intr-un domeniu ca educatia, pe piata Republicii Moldova, insa multumirea clientilor dupa fiecare training este cea mai valoroasa moneda.

O discutie cu un cunoscut imi reconfirma astazi ca aproape toata lumea pe toti discuta. Si problema e ca ei nu isi dau seama ca cercul se inchide repede. Ma intreb, cu ce am putea alimenta pe cei care se alimenteaza bîrfind?

E ora 20:00. Merg la sport. E cea mai eficienta metoda de a ma deconecta de la lucru si a medita un pic.

Joi

Un business breakfast cu un partener de afaceri deschide agenda zilei de joi. Orasul e aglomerat. Uneori îmi lipsește liniștea unui lan de grâu ce sta departe de sat.

Astazi am invitat doi experti in proiecte si granturi sa le povesteasca celor din AngryClub cum sa faca rost de resurse suplimentare pentru a dezvolta afacerea. Seara va fi plina de informatie.

Primesc o invitatie la lansarea primei televiziuni de business din Republica Moldova. Recunosc, prima data am fost sceptic vis-a-vis de acest proiect, insa cred ca nimic nu e mai puternic decit credinta unui creator al unei idei de afacere. Cunoscind perseverenta si experienta de viata a fondatorului acestui post de televiziune, sunt sigur ca va avea succes.

Vineri

Astazi probabil multi se trezesc cu ideea: „In sfirsit e vineri!”. Vorbesc de cei care merg la acelasi serviciu pe care il urasc si vad aceeasi colegi de care sunt satui. La noi e altfel. E altfel atitudinea. Iar atitudinea conteaza.

Ora mesei e preferata pentru ca poti avea discutii strategice cu partenerii de afaceri. Iar zeama gatita de Big Deal e cea mai buna din tot ce am intilnit pina la moment in orasul asta mic.

Discutii la telefon si planificare a agendei de maine. Urmeaza sa defilam pe podium. Are loc FASHIN WALK 2014, a brandurilor DIN INIMA. Cred in productia si producatorii autohtoni. Cu atit mai mult cu cit calitatea acestora creste de la an la an.

XS
SM
MD
LG