Linkuri accesibilitate

Un lider democrat american cere imperativ autorităților de la Baku să permită reluarea activității biroului local al Radio Europa Liberă


Un lider democrat american din Comitetul de Politică Internațională al Camerei reprezentanților s-a declarat „profund tulburat” de raidul întreprins de Procuratura azeră la biroul postului de radio Europa Liberă/Libertatea de la Baku și de interogarea forțată a angajațiilor. într-o declarație dată publicității la 30 decembrie, Eliot Engel, deputat din New York, a cerut imperativ „liderilor de la Baku să permită Europei Libere să-și reia activitatea și să încetze hărțuirea angajaților EL/Libertatea”.

La 26 decembrie, reprezentanți ai Procuratorii de la Baku și ai poliției au întreprins un raid la biroul Radio Azadliq, confiscînd documente, dosare, hard drivers de calculatoare și alte elemente de echipament tehnic. 12 angajați ai biorului azer al Europei Libere au fost reținuți la 27 și 28 decembrie pentru interogatorii și au fost eliberați numai după ce au semnat un document prin care se angajează să nu dezvăluie detaliile anchetei. Ulterior, procurorii au continuat să convoace actualii și foștii angajați ai Radio Azadliq. Activiști și organizații pentru apărarea drepturilor omului au criticat în ultimele luni autoritățile de la Baku pentru acțiunile succesive de interzicere a ONG-urilor și a mediilor de informare independente.

XS
SM
MD
LG