Linkuri accesibilitate

Președintele Barack Obama refuză să comenteze informații că Israelul ar fi spionat negocierile internaționale cu Iranul


Președintele american Barack Obama a declarat că nu va comenta relatările că Israelul ar fi spionat negocierile secrete duse cu Iranul în legătură cu programul nuclear al acestei țării, bănuit că ar avea o componentă militară.

Negocierile actuale ar trebui să ducă la limitrea programului nuclear iranian, în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale care au afectat serios economia țării. Israelul se opune acestor negocieri, afirmând că nu aduc nici o garanție că Iranul nu va dezvolta arme nucleare care ar putea fi folosite împotriva sa. Informațiile despre activitatea de spionaj a Israelului au fost făcute publice pe 23 martie de Wall Street Journal.

Președintele american Barack Obama a declarat, pe de altă parte, că nu vede cum ar putea să se mai creeze un stat palestinian, după victoria în alegerile generale anticipate din Israel a lui Benjamin Netanyahu. Acesta a spus în campania electorală că nu va permite apariția unui stat palestinian cât este el la putere, declarație pe care a nuanțat-o ulterior.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG