Linkuri accesibilitate

Barack Obama: Hillary Clinton va fi cu siguranță „un președinte de excepție”


Potrivit agențiilor de presă americane, fostul secretar de stat Hillary Clinton ar urma să-și anunțe astăzi 12 aprilie, intenția de a deveni candidata Partidului Democrat în alegerile prezidențiale din 2016 în Statele Unite. În 2008, Clinton a pierdut cursa din cadrul partidului în favoarea lui Barack Obama, dar a devenit secretar de stat în administrația Obama. Anunțul va fi făcut pe rețelele de socializare.
Devansând acest anunț, președintele Barack Obama și-a exprimat deja sprijinul pentru candidatura fostei prime doamne a Statelor Unite, Hillary Clinton. La Summitul Americilor, Obama a declarat că „Hillary Clinton a fost un adversar redutabil în 2008, un foarte talentat ministru de externe după acea” și va fi cu siguranță „un președinte de excepție”.

Până acum, în tabăra democrată există un singur candidat declarat la președinție, senatorul Jim Webb, cu șanse puține de a câștiga în fața lui Hillary Cliton.

În tabăra republicană sunt deja doi candidați anunțati: senatorul conservator Ted Cruz și senatorul liberal-conservator Rand Paul. Luni însă, la o zi după Hillary Clinton, este așteptat anunțul oficial al lui Jeb Bush că va intra în cursa prezidențială. Jeb, fostul guvernator din Florida, este fiul cel mai tânăr al fostului președintele George Bush și fratele fostului președintele George W. Bush. Cursa prezidențială americană din 2016 s-ar putea transforma într-un duel al „clanurilor politice” Clinton si Bush.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG