Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta Basarabiei


Invitatul serii este editorialistul Dorin Duşciac.

Editorialul ediției din luna iulie a Gazetei Basarabiei este intitulat „Reguli noi, pentru o politică nouă”. După recentele alegeri locale, se menționează în articol, „…un lucru este evident: clasa politică actuală din ţara noastră a atins şi chiar a depăşit anumite limite, dincolo de care va fi foarte greu, practic imposibil, să mai recâştige încrederea şi o largă acceptare a societăţii.” În opinia subsemnatului: „Societatea din Republica Moldova este în căutarea unei alternative a clasei politice actuale. Iar alternativa adevărată poate să apară în condiţiile în care se schimbă nu doar faţada, nu doar protagoniştii procesului politic, dar şi cel mai important lucru – regulile de joc.”

Într-un interviu realizat de colega noastră Alla Tofan, europarlamentarul român dna Monica Macovei notează: „...să nu uităm că politicienii vin şi pleacă şi că ceea ce vor oamenii este mai importat, mai ales atunci când se exprimă. Şi am toată admiraţia pentru cei din Republica Moldova care au ieșit şi au demonstrat împotriva guvernului în număr de zeci de mii. Noi nu mai vedem asta în România. Aceasta nu poate să rămână fără consecinţe.”

Un amplu interviu realizat cu Cezara Kolesnik, pictoriță originară din Republica Moldova stabilită de mai mult de 15 ani în Franța și în Belgia relatează cititorilor despre parcursul academic și artistic al unei tinere talentate, care și-a realizat cu succes în Occident visul de a deveni o artistă cunoscută și apreciată. Întrebată fiind ce sfat poate oferi tinerilor care aleg astăzi o carieră artistică, Cezara Kolesnik ne răspunde inspirat: „Să creadă în propriul lor mesaj artistic, să nu-şi trădeze visele, să nu le fie frică, să continue căutările până la impresia că au găsit tot şi să o ia de la alt capăt.”

XS
SM
MD
LG