Linkuri accesibilitate

Statele Unite îngrijorate de perspectiva unei intervenții militare directe a Rusiei în Siria


Secretarul de stat american John Kerry a discutat cu omologul său rus Sergei Lavrov despre relatările care indică faptul că Rusia s-ar pregăti să sprijine militar regimul lui Bashar al-Assad în Siria. Kerry a avertizat că o astfel de intervenție ar putea duce la „escaladarea conflictului și la o confruntare cu forțele care luptă împotriva milițiilor organizației extremiste a Statului Islamic”, a informat Departamentul de Stat.

Cotidianul New York Times relata vineri, citând surse anonime din administrația americană, că Rusia ar fi trimis o echipă militară în Siria, care să pregătească o eventuală intervenției. Totodată ar fi trimis case prefabricate pentru sute de persoane pe o baza militara siriană, tot acolo ar fi instalat și o stație portabilă de control aerian.

Vineri, 4 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că este necesară crearea unei „coaliții internaționale” care să lupte împotriva terorismului și extremismului, dar că este prematur să se speculeze despre o posibilă intervenție militară a Rusiei împotriva milițiilor organizației extremiste a Statul Islamic. Putin a declarat la Vladivostok că a discutat aceste planuri s cu președintele american Barack Obama și cu liderii din Turcia, Arabia Saudită, Iordania și din alte țări afectate.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG