Linkuri accesibilitate

ANUNȚ: Radio Europa Liberă (Chișinău) oferă un stagiu de practică jurnalistică


Stagiul durează 8 luni și urmează să înceapă în preajma datei de 8 noiembrie 2015.

Postul de radio Europa Liberă/Libertatea oferă un stagiu de practică pe timp de opt luni pentru tineri jurnaliști, la biroul de la Chișinău.

Cunoașterea limbii ruse este o condiție obligatorie, a limbii engleze un atuu suplimentar.

Sub îndrumarea lui Vasile Botnaru, directorul biroului din Chișinău al Radio Europa Liberă, și cu sprijinul întregii echipe de radio, televiziune și multimedia, practicantul/practicanta va lucra timp de 8 luni la relatari de radio sau televiziune, va produce foto și/sau video reportaje, va sprijini echipa de Internet.

Stagiul durează 8 luni și urmează să înceapă în preajma datei de 8 noiembrie 2015. Stagiul va include și o vizită la sediul central al Radio Europa Liberă, la Praga, în Republica Cehă.

Pe toată perioda stagiului, practicantul/a va primi o bursă lunară. Costurile călătoriei și șederii la Praga vor fi acoperite de Radio Europa Liberă. Pentru practicanții din provincie, vom încerca să oferim o locuință la Chișinău pe durata stagiului.

Bursa este finanțată de Ambasada Statelor Unite din Republica Cehă.

Cererile trebuie trimise până pe 12 Octombrie, 2015 la următoarea adresă de e-mail: hokuvovaj@rferl.org

Cererile vor cuprinde:

  • O scrisoare de intenție în care candidatul/a explică motivul pentru care dorește să facă acest stagiul la Radio Europa LIberă, ce interese jurnalistice are, și ce ar vrea să obțină prin acest stagiu.
  • CV – cu toate datele personale și profesionale. Cunoașterea limbii ruse este obligatorie, cunoașterea limbii engleze este opțională, dar un atuu în plus.
  • Două articole/relatări de presă recente (nu mai vechi de 12 luni).

În cursul procesului de selecție, candidații ar putea fi contactați de Radio Europa Liberă, pentru un interviu (la biroul Europei Libere de la Chișinău, telefonic sau prin Skype).

Rezultatul selecției va fi anunțat pe 16 octombrie, 2015.

Previous Next

XS
SM
MD
LG