Linkuri accesibilitate

Observatorii OSCE: 5 milioane de alegători au fost împiedicați să participe la alegerile locale din Ucraina


Alegerile locale din Ucraina, care s-au desfășurat duminică în cea mai mare parte a țării, vor fi nu numai un test politic pentru președintele Petro Poroșnko și guvernul acestuia. Vor determina și măsura în care ar putea fi limitată puterea oligarhilor locali.

Votul a avut loc în toată țara cu excepția regiunilor separatiste din est si a peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. Rezultatele sunt așteptate cel mai devreme pe 28 octombrie.

Partidul președintelui Petro Poroșenko ar putea fi unul din câștigătorii alegerilor de duminică, deși rata de sprijin pentru președinte a scăzut la 26%, arată ultimele sondaje de opinie.

Un alt favorit al alegerilor locale este Partidul de Opoziție, format în cea mai mare parte din membrii fostului partid al Regiunilor al președintelui Victor Ianukovici.

Observatorii OSCE au declarat că alegerile locale au fost „bine organizate”, dar că mai este loc de îmbunătățire a procesului. Totodată au remarcat faptul că 5 milioane de persoane cu drept de vot au fost împiedicate să participe la alegerile de duminică, în urma conflictului din estul Ucrainei.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG