Linkuri accesibilitate

Valeriu Streleţ spune că votul împotriva guvernului său ar fi un vot pentru „menținerea vechiului sistem” de relații oculte


Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Streleț a fost adoptată cu votul comuniștilor, socialiștilor, partidului democrat şi al unui deputat independent - în total 65 de voturi. Pentru adoptarea moțiunii a fi fost sficiente 51 de voturi.

Fracţiunea PLDM a votat împotrivă, iar liberalii şi cei din grupul Leancă s-au abţinut.

Premierul Vlariu Streleț , în discursul care a încheiat dezbaterea din Parlament, a susținut că întreaga campanie împotriva sa ar fi început pe 17 octombrie, când ar fi refuzat să vorbească, la telefon, cu omul de afaceri Vad Plahotniuc. În opinia lui Streleț, votul împotriva guvernului său ar fi un vot pentru „menținerea vechiului sistem” de relații oculte care s-a creat cu „migală” încă înainte de 2009.

Guvernul condus de Valeriu Streleţ fusese învestit pe 30 iulie, 2015.

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat consideră adoptarea moțiunii de cenzură iresponsabilă şi regretabilă. Deputatul Vadim Pistrinciuc a declarat pentru presă că PLDM nu poate accepta jocuri de culise şi conservarea sistemului, aşa cum şi-o doresc unii. Acesta a mai spus că partidul va decide acum cum să reacționeze, relatează IPN.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG