Linkuri accesibilitate

Clubul din București unde au murit 27 de persoane ar fi funcționat fără autorizație oficială


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a declarat sâmbătă, că la Inspectoratului pentru Situații de Urgență al municipiului București și al județului Ilfov nu există niciun document, nicio solicitare, pentru derularea activității care se desfășura la Clubul Colectiv din Capitală, unde vineri seară s-a produs un incendiu în urma căruia au decedat 27 de persoane, iar alte peste160 au fost rănite.

În principiu, nici o clădire nu poate fi construită sau utilizată fără acest aviz (ISU) care include un aviz de prevenire și stingere a incendiilor (PSI). Potrivit mai multor martori, incendiul a izbucnit de la artificiile folosite la concert.

Sâmbătă dimineață a fost convocat Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, unde sunt reprezentate toate ministerele si autoritati centrale competente in astfel de situatii. Guvernul a anunțat o ședință de urgență iar președintele Klaus Iohannis a vizitat spitalul de urgență din București, unde se află cei mai mulți răniți, unii în stare gravă. Președintele a vizitat și locul incendiului unde a declarat între altele că „locul era total improriu” pentru un club și s-a referit la speculațiile că ar fi funcționat fără aprobare. Au fost declarate trei zile de doliu național cu începere de sâmbătă. Parchetul General a deschis o anchetă penală pentru „omor din culpă”, relatează presa locală.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG