Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este redactoarea Maria Focșa.

În satul Sturzovca, Ziua donatorului de sânge a fost bine organizată. Primarul satului, Oleg Colesnic, şi încă cinci oameni de afaceri din localitate au oferit 2000 de lei, sumă folosită pentru susținerea materială a fiecărui donator de sânge. A fost îmbinat necesarul cu utilul. Astfel fiecare cetățean, care a oferit o șansă pentru salvarea unei vieți, pleca acasă cu 100 de lei în buzunar.

Victor Paladiciuc, născut în satul Nicolaevca, comuna Danu, a parcurs o cale lungă, de la ucenic al Şcolii de meserii din Bălţi, până la funcţia de conducător al unei companii mari de transport din Surgut, care recent a sponsorizat unele lucrări de reparaţii în instituţiile de învăţămînt din Danu. Suma donată a fost de 30 de mii de lei. Un pămîntean cu rădăcini la baştină, un exemplu frumos şi demn de urmat.

„De multă vreme nu am fost la teatru”, „Câtă satisfacție sufletească am primit…”, „Am rămas profund impresionată de spectacol”, făceau schimb de impresii spectatorii glodeneni. La jumătatea lunii noiembrie, actorii Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălţi au jucat pe scena Centrului de Cultură din Glodeni tre spectacole, unul pentru maturi şi două pentru copii. Glodenenii erau dornici de artă teatrală.

Pe 26 noiembrie, Consiliul Raional Glodeni, în cadrul unei ședințe ordinare, ce va avea în agenda de lucru 32 de chestiuni, va lua o decizie şi pe marginea executării bugetului raional pentru nouă luni ale anului în curs.

În teritoriul raionului Glodeni activează cinci obiecte de panificaţie cu o capacitate de 2150 kg de producţie coaptă pe zi. Întreprinderile de panificaţie despre care vă spunem folosesc făină de la cele 13 mori tot din teritoriu. O singură întreprindere procură făină măcinată peste hotarele raionului.

Secţia militar-administrativă din raionul Glodeni în ultimii ani nu a avut nici o încorporare cu neîndeplinire de plan. A venit timpul – fii bun şi fă serviciul militar, dacă sănătatea îţi permite. Săptămâna aceasta un grup de tineri, cu onoruri şi luări de rămas bun, au fost „luaţi la oaste”. Tinerii se fac bărbați.

Din numărul total de 12370 de pensionari din raion pensii de invaliditate primesc 1797 de persoane, de ajutor social de stat se bucură 466 de invalizi din copilărie, dintre care 120 sunt în stare grea. Anume aceștia de 3 decembrie – Ziua persoanelor cu disabilităţi – vor fi vizitaţi la domiciliu de asistenţii sociali, de organizaţii neguvernamentale, de copiii. Cel puţin o zi mai fericită în viaţa lor.

De Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil locuitorii oraşului Glodeni au sărbătorit pompos Hramul. Formaţiile „Catarsis”, „Brio Sonores”, „Lume” şi „Cabriolet” au scos toţi oamenii din case, i-au pironit în faţa scenei improvizate din centrul oraşului pe multă vreme. Starturi vesele, competiţii, carusel, expoziţii – toate pe cinste, dar sfârșitul a fost ieşit din comun - nişte splendide focuri de artificii.

În detalii, despre cele menţionate şi despre multe alte lucruri şi activităţi netrecute în revistă, citiți în ziarul raional „Câmpia Glodenilor”.

[transcriere Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG