Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Marius Lazurca: România poate face multe pentru R.Moldova, dacă din partea Chişinăului există voinţă politică


România poate face multe pentru Republica Moldova, dacă din partea Chişinăului există voinţă politică şi deschidere, a declarat ambasadorul român la Chișinău, Marius Lazurca, într-un interviu pentru Radio Moldova, transmite IPN.

„După deschiderea Chişinăului către România relaţiile noastre s-au dezvoltat foarte mult. Această deschidere s-a produs în dinamică clară, printr-o creştere graduală. Dacă este deschidere şi voinţă politică, noi putem să construim în continuare gazoducte, linii de înaltă tensiune, să facem multe lucruri importante”, a spus diplomatul.

Întrebat ce crede despre mişcările unioniste de la Chişinău, Lazurca a declarat că acestea nu au un caracter extremist. „Mesajul unioniştilor este unul clar, ei vor unirea cu România pentru a fi depăşite problemele cu care se confruntă ţara. Mişcarea unionistă este reprezentată atât de organizaţii civile, cât şi de partide unioniste. Nu este un fenomen marginal, nici nu poartă un caracter excesiv. Cred că vocile celor care cer unirea trebuie auzite”, a declarat ambasadorul român.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG