Linkuri accesibilitate

Ashton Carter: Statele Unite sunt „în război” cu organizația Statului Islamic


Ministrul american al apărării, Ashton Carter, a declarat miercuri că Statele Unite sunt „în război” cu gruparea teroristă a Statul Islamic și că noi trupe pentru operațiuni speciale vor fi pregătite pentru Siria.

"Realitatea este că suntem în război", a declarat Carter în cursul audierilor din Comisia pentru forțele armate din Senat. A fost prima audiere a ministrului apărării după seria de atacuri susținute sau inspirate de organizația Statului Islamic la Beirut, în Sinai,la Paris și San Bernardino (California).

Ashton Carter a reamintit că președintele Barack Obama a dispus desfășurarea "unei forțe militare special” care să sprijine forțele irakiene și milițiile kurde în lupta cu Statul Islamic. Ajutorul va fi mai ales logistic, pentru că președintele Obama a declarat în repetate rânduri că Statele Unite nu vor interveni cu forțe terestre în Siria.

Ashton Carter a mai declarat că Statele Unite sunt pregătite să trimită elicoptere de atac Apache împotriva grupării Statului Islamic în lupta pentru preluarea controlului asupra orașului Ramadi din Irak, dacă Bagdadul va cere această asistență.

Milițiile organizației teroriste a Statul Islamic au ocupat, prentru prima dată teritorii în sudul Somaliei pe fundalul creșterii tensiunilor dintre militanți locali și simpatizanți ai Statului Islamic - au declarat miercuri, pentru DPA, localnici și oficiali somalezi.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG