Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta Basarabiei”


Invitatul emisiunii este redactorul Dorin Dușceac.

„Ultima ediție din acest an a Gazetei Basarabiei, relatează cititorilor despre desfășurarea mai multor evenimente festive în diaspora, prilejuite de sărbătorile de la sfârșit de an. Un eveniment de excepție a avut loc în perioada 12-13 decembrie 2015 în capitala mondială a vinurilor, orașul Bordeaux, Franța. Câteva sute de persoane, originare din Republica Moldova și România, dar și numeroși francezi, au participat la un eveniment prestigios, intitulat în mod sugestiv, „Moldova, mon amour”. Desfășurat în premieră absolută, acest eveniment a avut drept scop promovarea culturii, artei, tradițiilor, specialităților culinare și vinicole din Republica Moldova.

Făcând referință la criza politică și instituțională pe care o traversează Republica Moldova în ultimele luni, subsemnatul semnează un articol editorial. Republica Moldova a intrat în zona haosului. Ceea ce se întâmplă între Prut și Nistru nu se încadrează în nici o logică. Vectorii de presiune sunt multipli și își modifică des orientarea, iar asta conduce în mod inevitabil la o mișcare haotică. În rezultat avem ceea ce avem, Republica Moldova - un joc trucat, cu sumă nulă.

Directorul gazetei, Olga Coptu, este autoarea unui material care relatează despre desfășurarea unor consultări publice-locale, care au menirea să adune contactele persoanelor cu experiență de migrație, să disemineze informații utile pentru persoane aflate la diferite etape ale migrației, și să identifice necesitățile acestor persoane pentru a putea contribui la proiecte comune, menite să îmbunătățească situația lor actuală.”

[transcriere: Nicu Gușan]

XS
SM
MD
LG