Linkuri accesibilitate

Rusia va realiza un sondaj de opinie în Crimeea privind livrările de energie electrică din Ucraina


Rusia va realiza un sondaj de opinie în Crimeea pentru a afla dacă populația peninsulei ucrainene anexate este de acord ca în contractul de livrare a curentului încheiat cu Kievul să fie indicate Crimeea și Sevastopolul ca parte a Ucrainei.

Ministrul rus al energiei, Alexandr Novak, a spus că sondajul va fi realizat la indicația președintelui Vladimir Putin. Ministrul a spus că locuitorii Crimeei vor fi întrebați dacă sunt de acord să suporte „dificultăți temporare, legate de întreruperi minore în aprovizionarea cu energie electrică în următoarele 3-4 luni”.

Autoritățile de la Kiev insistă ca Sevastopolul și Crimeea să fie indicate în contract ca parte a Ucrainei. Novak a spus că Rusia nu este de acord cu această formulare.

Joi seara, Crimeea a rămas din nou, fără curent, după ce un pilon de înaltă tensiune a liniei prin care primește energie din Ucraina a fost aruncat în aer în regiunea Herson. Autorităţile peninsulei anexate au îndemnat populaţia să dedice seara de revelion „comunicării”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG