Linkuri accesibilitate

Președintele Nicolae Timofti i-a îndemnat pe moldoveni să lase în trecut „dezamăgirile” și să se „mobilizeze”


În noaptea dintre ani, președintele Nicolae Timofti, i-a îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova să lase în trecut „dezamăgirile” și să se „mobilizeze”. „Să continuăm parcursul european, - a spus Timofti, - nu să-l denaturăm prin declarații pompoase, îndărătul cărora înfloresc afaceri obscure, străine interesului poporului”.

În opinia sa, „anul 2015 a demonstrat că entuziasmul” realizărilor „pe plan european trebuie să se transforme în acțiuni concrete, de însănătoșire a climatului public, de eradicare a corupției, inclusiv a celei politice”.

Referindu-se la protestele din anul 2015 care continuă și acum în centrul capitalei, șeful statului a spus că acestea i-au insuflat „încredere”, „atunci când elitele politice au dat semne de slăbiciune”.

„Trebuie ca și toată clasa politică să aplece urechea la vrerea Dumneavoastră, pentru ca să intrăm în normalitate, să trecem la o democrație autentică, în care poporul este suveran, iar voința sa, sfântă”, a declarat Nicolae Timofti, adăugând, în final: „Dacă vom trata lucrurile cu seriozitate și responsabilitate, vom reuși să avem și stabilitate, și un guvern cu puteri depline”.

XS
SM
MD
LG