Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticorupție.md”


Invitata emisiunii este Anastasia Nani.

„Reporterii portalului Anticorupție al Centrului de Investigații Jurnalistice continuă să urmărească cele mai importante dosare. Bunăoară, Julieta Saviţchi a aflat că viceprimarul Nistor Grozavu, Ion Carpov, arhitect-şef al Capitalei, şi Valeriu Didenco, secretarul Consiliului Municipal Chişinău, sunt cercetaţi penal de către Procuratura Anticorupţie pentru că ar fi prelungit ilegal autorizaţia de construire pentru un bloc multietajat într-un parc din oraş. Totodată, Procuratura Anticorupţie a intentat un alt dosar penal pe numele lui Ion Carpov pentru nedeclararea conflictului de interese. Ce au declarat funcţionarii în apărarea lor, aflaţi accesând site-ul nostru.

La rubrica „Investigaţii”, Elena Moldoveanu scrie că Primăria Zîrnești din Cahul a compromis mai multe proiecte din bani publici cu bugete de milioane de lei. „Peste un milion a plecat pe reparația drumurilor, dar în afară de gropi nu se vede nimic. Casa de Cultură a fost renovată, însă acoperișul curge ca înainte. La grădiniță, unde este mobilă veche, s-au pus peste tot camere de supraveghere video, cumpărate fără licitație. (...) Șirul neregulilor este completat de o decizie a Consiliului local prin care edilul a obținut un teren din proprietatea publică pentru a-și construi casă. Primarul Victor Pascal recunoaște că a comis abateri, dar spune că acestea sunt „mici” și le-a făcut „pentru că-i om, nu robot și nu intră în esența tuturor actelor pe care le semnează””, scrie autoarea după ce pe Harta Corupţiei a portalului a fost plasată o sesizare.

Tot pe Anticoruptie.md găsiți şi alte anchete care scot la iveală neregulile din domeniul achiziţiilor publice sau în care relatăm despre fărădelegile admise în instituțiile de stat. În plus, continuăm să stăm cu ochii pe funcționarii care au probleme de integritate, așa că vă invităm să ne urmăriți.”

XS
SM
MD
LG