Linkuri accesibilitate

EURO 2016 - Tancul german intră încetişor în optimi


Învingătorii românilor au şanse mari să plece şi ei acasă după meciurile din grupe.

Ieri s-au limpezit lucrurile în alte două grupe. În grupa C, Germania şi Polonia au învins, cu acelaşi scor de 1-0, Irlanda de Nord şi Ucraina. Ucrainenii n-au mai reuşit să marcheze goluri şi nici să facă puncte. Lamentabilă prestaţie. În meciul cu nord-irlandezii, Germania şi-a dozat efortul, a muncit exact atîta cît era nevoie să învingă cu un scor minimal. E o tactică mai veche a germanilor care îşi păstrează puterile pentru etapele superioare ale competiţiei. Tancul german a intrat încetişor în optimi şi abia acolo va începe să-şi strivească oponenţii. Acesta e planul care însă nu va fi chiar uşor de realizat. Irlanda de Nord, chiar dacă a pierdut, are şi un motiv pentru bucurie. În competiţia echipelor de pe locul 3, ea a întrecut Albania la golaveraj.

Poate cel mai frumos meci de pînă acum a fost cel dintre Spania şi Croaţia. Croaţii nu s-au baricadat în apărare, cum multe echipe o fac cu campioana europeană în exerciţiu. Croaţia a jucat fotbal, a atacat, a apărat un penalty şi chiar a marcat două goluri foarte frumoase. Numai o echipă dotată cu o tehnică rafinată şi cu o pregătire fizică bună poate să învingă Spania, s-o pună în dificultate. Croaţia este o asemenea echipa şi a învins. Meciul a fost o plăcere pentru spectatori, ambele echipe arătînd că sînt mari favorite ale Campionatului. Numai că, suferind o înfrîngere neașteptată, Spania va juca acum în optimi cu Italia! Va fi o reeditare a finale din 2012. Şi Spania are acum de ce să se teamă.

În sfîrşit, mobilizată din nou în ceasul al doisprezecelea de antrenorul Fatih Terim, Turcia a învins Cehia cu 2-0, eliminînd-o. Pe deasupra, Turcia a depăşit şi ea Albania în clasamentul echipelor de pe locul trei. Aşa că învingătorii românilor au şanse mari să plece şi ei acasă după meciurile din grupe.

XS
SM
MD
LG