Linkuri accesibilitate

Afară pe leagăn cu un pix...


Anișoara Castravet
Anișoara Castravet

Jurnalul săptămînal al Anișoarei Castravet.

Anișoara Castravet, născută în orașul Ialoveni la 20 noiembrie 1994, și-a făcut studiile la USM, Facultatea de jurnalism și științe ale comunicării; în prezent urmează masteratul. Îi place să fotografieze, să facă sport, și să călătorească.

Luni

O dimineață mai neobișnuită. M-am trezit de la vocea mamei, ea îmi zicea că a găsit un plic pentru mine în cutia poștală, era o scrisoare simplă, nu de dragoste, ci amicală din partea unui coleg de facultate. În ale noastre timpuri cînd tehnologiile informaționale au o valoare enormă e straniu să auzi de la cineva că a primit o scrisoare. Eu însă am primit-o cu mare drag și nostalgie. Nostalgie și dor de momentele din trecut cînd nu știam de Internet și toată ziua eram pe undeva cu prietenii, bodogăneam pînă se înnopta, eram veseli, nu ne complicam cu atîtea tehnologii ca acum.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:29 0:00
Link direct

Presa din lumea întreagă amintește că se împlinesc 40 de ani de când gimnasta adolescentă din România, Nadia Comăneci, a primit prima notă de 10 din istorie, la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal.

Si tot din presa aflu ca Agenția Mondială Anti-Dopaj a cerut luni, interzicerea participării tuturor sportivilor din Rusia la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și la alte competiții internaționale după ce o anchetă a stabilit că statul rus a încurajat și organizat dopajul la Olimpiada de iarnă de la Soci și la multe alte competiții.

Seara ies afară pe leagăn cu un pix și scriu în agenda mea ce mi s-a întîmplat în ultimul timp, fac așa deja de cîțiva ani, mai ales că seara am un pic alte gînduri decît ziua. Peste ani de zile citind o să-mi amintesc de cele scrise cu zîmbetul pe buze, fiind-că scriu despre unele detalii care mă fac fericită dar pe care nu le mai ținem minte peste cinci și mai ales zece ani.

Marți

Dimineața mea a început la ora zece și cîteva minute. Nu merg la ore, e vară. Dar uneori îmi vine dorul de lecțiile de la universitate și mai ales de colegii mei. Nu am știut în primul an de facultate că o să mă atașezi atît de mult de ei.

Uneori mi se pare că timpul trece mai repede ca acum cinci ani în urmă, pe atunci era totul mai lent, mergeam la școală iar după lecții mereu găsem ocupație și așteptam cu nerăbdare ziua de vineri să mă simt un pic mai liberă. Acum însă lucrurile stau alt fel, timpul nu trece... timpul zboară și ne grăbește și pe noi să creștem și să îmbătrînim. Îmi place să mă gîndesc că mîine va fi o altă zi, mai bună decît azi și că o să schimb multe, dar această zi vine și se duce încă mai repede decît acea de ieri.

Stirile zilei: Curtea Constituțională a dat dreptate unui pensionar din Edineț. Ambasadorul Turciei la Chișinău spune că turiștii străini și securitatea lor nu ar fi afectate de tentativa de puci iar autoritățile de la Bucuresti au anunțat moartea unui cetățean român în urma atacului terorist din 14 iulie la Nisa. Dă-ne Doamne putere si înțelepciune!

Miercuri

Iubesc vara, ador fructele, florile, marea. Chiar dacă azi m-am trezit la ora șase oricum zîmbesc privind la frumusețea de afară care îmi face ziua mai bună. Sunt pasionată de coronițe din flori, merg pe cărărușa din satul meu și strîng floricele, mergînd spre casă îmi fac o coroniță și o port fără gîndul și frica că poate cineva o să mă socoată copil. Cu toate că in suflet toți suntem copii, și mai zicea cineva că nu trebuie să ne rușinăm de noi și să facem ce simțim că este bine astfel vom fi mai fericiți. Eu consider că fericirea constă în lucruri mărunte și poate neînsemnate pentru cineva, ca de exemplu acea coroniță de flori pe care o împletesc în drumul spre casă îmi dă emoții pozitive, în primul rînd că merg acolo unde mă așteaptă cei mai dragi oameni. Nu fiecare e fericit cînd merge acasă fiind cu gîndul la diferite probleme lumești care ne încălcesc mintea. Eu aș vrea să vorbesc tare ca să mă audă toată țara, să le zic tuturor să iubească și să prețuiască viața pe care o trăiesc acum, căci fericirea nu o găsim undeva pe stradă, fericirea e în noi.

Despre marea politica. Aflu ca noua șefă a guvernului britanic Theresa May vrea să colaboreze în mod „constructiv” cu Germania și alți parteneri europeni pentru a asigura o ieșire „responsabilă și ordonată” a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Chiar si dacă unii au preferat să iasă eu aștept ca Moldova să intre.

Joi

Privesc la geam și văd că apare soarele, îmi zic că ar fi ora șase, mă uit la ceas, așa și este, mă mir de mine cum oare mi s-a format vara un astfel de regim, deja a doua dimineață mă trezesc la ora asta, pe cînd prima lună din vară am profitat din plin și am lenevit tare bine. Încerc ziua să o fac cît mai productivă, citesc mult și nu pot înțelege cum am reuși să mă schimb așa, pentru că pe la începutul verii nu aveam nici o poftă de a citi.

Doi foști șefi ai Băncii de Economii, Ilan Shor și Grigore Gacichevici, rămân să fie cercetați în stare de arest în legătură cu creditele neperformante și devalizarea băncii, care a fost lichidată în cele din urmă anul trecut. Abia aștept sa vad miliardul intors in haznaua statului. Iar toti cei care se fac vinovati de furtul secolului sa stea la pușcarie.

Seara meditez, îmi amintesc momentele frumoase și să îmi formez un viitor ideal în gîndul meu, apoi să cred în acest viitor perfect și să fac cumva să mă apropii de el. A crede și a-ți imagina nu e mare treabă dar a trece la fapte e mai greu. Dar ce fel de fapte fără un plan perfect, cu toate că cîteodată acționăm fără a ne gîndi prea mult și deseori anume asta ne aduce spre ceva frumos.

Vineri

De obicei vineri e ziua cînd ies cu prietenii la plimbare, spre seară ne îngrămădim cei iubitori de aventuri și ne pornim la drum, acesta este încă un motiv pentru care iubesc vara. Îmi place enorm să ies cu ei, sunt pozitivi, ce poate fi mai atractiv la un om decît pozitivitatea lui și stima față de alt om. Cînd mă întîlnesc cu ei micile probleme par deja rezolvate iar sfaturile și vorbele bune îmi dau energie pentru următoarea săptămînă.

XS
SM
MD
LG