Linkuri accesibilitate

Patru morți și cel puțin 20 de răniți în urma atacului terorist de la Londra


Cel puțin patru persoane au fost ucise și 20 rănite în două atacuri, se pare coordonate,care au avut loc în cursul după amiezii în perimetrul Parlamentului de la Londra, relatează BBC. Poliția califică drept „atacuri teroriste”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00
Link direct

O persoană a intrat cu o mașină într-un grup de pieton de pe podul Westminster, din apropierea Parlamentului, după care șoferul vehiculului a atacat un ofițer de poliție care păzea intrarea în Parlament a legislatorilor. BBC relatează că polițistul a fost înjunghiat și a murit mai târziu la spital.

Atacatorul a fost împușcat de alti polițiști.

Poliția pleacă de la ideea că a fost un singur atacator dar nu poate fi total singură până la încheierea anchetei.

O femeie, grav rănită, a fost salvată între timp din Tamisa.

Surse medicale afirmă că unii din cei loviți de mașină, pe pod, au suferit răni „îngrozitoare”.

Printre răniți se află și trei elevi francezi, care erau într-o excursie cu școala. Informația a fost confirmată de premierul francez Bernard Cazeneuve.

Zona în care au avut loc atacurile este blocată pentru că se așteaptă ca poliția să anunțe că „incidentul” s-a încheiat.

Premierul Theresa May era în Parlament în timpul atacurilor dar a fost repede dusă în siguranță, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, și să pregătește să conducă o ședință a serviciilor de securitate.

Atacurile survin în ziua când se împlinește un an de la atacul terorist de la Bruxelles, organizat de membri grupului implicat și în atacul terorist de la Paris din noiembrie 2015, soldat cu 130 de morți și 368 de răniți.

Atacul de la Bruxelles fusese revendicat de organizația teroristă a Statului Islamic.

XS
SM
MD
LG