Linkuri accesibilitate

Opt persoane reținute în legătură cu atacul terorist de miercuri de la Londra


Premierul britanic Theresa May

Milioane de acte ale normalității constituie răspunsul la terorism, a declarat premierul britanic Theresa May în Parlament, după atacul terorist de miercuri de la Londra, soldat cu 3 morți și în jur de 40 de răniți.

„Valorile noastre vor învinge”, a mai spus premierul britanic.

Într-un discurs în Parlament, Theresa May a declarat că atacatorul „era născut în Marea Britanie” și că era cunoscut serviciilor de informații. May a precizat că se pleacă de la premisa că a acționat singur. Totodată, premierul a declarat că nivelul de securitate în țara nu va fi ridicat după atacul de miercuri.

Între timp, poliția a anunțat că opt persoane au fost reținute în legătură cu atacurile de la Parlament, în care trei persoane au fost ucise: un ofițer de poliție, atacatorul și o femeie, lovită pe podul Westmisnter. Cel puțin 40 de persoane au fost rănite, între care un cuplu din România și trei elevi francezi.

Miercuri, atacatorul a intrat cu mașina în lumea care se afla pe Podul Westminster după care a atacat polițiștii care păzeau intrarea în Parlament. Acolo l-a înjunghiat pe un ofițer de poliție, care ulterior a murit la spital. Imediat, atacatorul a fost împușcat de alți polițiști aflați în zonă.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG