Linkuri accesibilitate

Două arestări „importante” făcute în legătură cu atacul terorist de la Londra


Trafalgar Square, miting de omagiere a victimelor atacului terorist de miercuri. Londra, 23 martie 2017
Trafalgar Square, miting de omagiere a victimelor atacului terorist de miercuri. Londra, 23 martie 2017

Poliția britanică a informat că a făcut două arestări „importante” în legătură cu atacul terorist de miercuri de la Londra, soldat cu patru morți. Totodată, 10 persoane au fost reținute pentru a fi interogate, una a fost între timp eliberată pe cauțiune.

Totodată, poliția a precizat că atacatorul Khalid Masood, ucis miercuri de poliție, se numea la naștere Adrian Russell Ajao iar acum ancheta se concentrează pe motivele atacului dar și posibili complici. Masood era cunoscut poliției pentru o serie de delicte dar nici unul, până acum, legat de terrorism.

Joi serară, sute de persoane au participat în centrul Londrei, în Trafalgar Square, la un miting în memoria victimelor .

Miercuri, Masood a intra cu mașina în mulțimea care se plimba pe Podul Westmisnster după care l-a atacat cu un cuțit pe unul din polițiștii care păzea intrarea în Parlament. Ofițerul de poliție a murit mai tîrziu la spital iar Massod a fost împușcat de alți polițiști . În total, patru persoane au fost ucise, inclusiv atacatorul și în jur de 40 au fost rănite, între care un cuplu din România și trei eleveni francezi, care erau într-o excursie școlară.

XS
SM
MD
LG