Linkuri accesibilitate

Tribunalul Internațional de la Haga nu dă curs plîngerii Ucrainei împotriva Rusiei


Haga, Tribunalul Internațional dezbate dosarul Ucraina vs. Rusia, 6 martie 2017

Tribunalul Internațional de la Haga a anunțat că nu va da curs cererii Ucrainei de a impune măsuri care să oprească Rusia să mai sprijine financiar sau cu echipament milițiile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei.

Tribunalul a cerut însă să se pună capăt politicilor de „discriminare rasială” la care sunt supuți tătarii din Crimeea și etnicii ucraineni din peninsulă.

În martie 2014, Rusia a anexat abuziv peninsula Crimeea și a început să finanțeze și să-i sprijine militar pe separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Aproape 10.000 de persoane au fost ucise în conflictul separatist din estul Ucrainei. Ucraina a înaintat plângerea la Tribunalul Internațional în ianuarie, când a spus că din 2014 „Rusia și-a intensificat intervenția militară, finanțarea pentru acte de terrorism, violând astfel drepturile fundamentale a milioane de ucraineni.” Kievul a cerut despăgubiri pentru „actele de terorism comise sau facilitate de Federația rusă”, inclusiv doborârea avionului malaezian de pasageri în iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG