Linkuri accesibilitate

Donald Trump: „O Europă puternică este foarte, foarte importantă pentru mine în calitate de președinte al Statelor Unite”


Președintele american, Donald Trump, care în cursul campaniei electorale salutase votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană, a declarat joi că sprijină o Europă unită și puternică.
„O Europă puternică este foarte, foarte importantă pentru mine în calitate de președinte al Statelor Unite”, a declarat Donald Trump în cursul unei conferințe de presă, la Casa Albă, împreună cu premierul italian, Paolo Gentiloni. La sfîrșitul lunii mai, Donald Trump va fi pentru prima data în Europa de la instalarea la Casa Albă. Pe 25 mai va participa la summitul NATO de la Bruxelles, după care va fi la summitul G7, la Taormina, în Sicilia, între 26 și 27 mai.
Cu o săptămână în urmă, pe 13 aprilie, președintele Donald Trump, făcuse o altă declarație surprinzătoare și în totală contradicție cu cele afirmate în cursul campaniei electorale și anume că NATO „nu mai este depășită”, după ce organizația a recunoscut necesitatea de a lupta contra terorismului, „M-am plâns de ea în urmă cu ceva timp. Am spus că era depășită. Nu mai este depășită", a spus Trump despre NATO, într-o conferință de presă comună, la Casa Albă, cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

XS
SM
MD
LG