Linkuri accesibilitate

Președinții Donald Trump și Vladimir Putin au discutat la telefon despre situația din Siria și tensiunile din peninsula coreeană


Donald Trump și Vladimir Putin

Președintele american Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin au discutat la telefon despre situația din Siria, se spune într-un comunicat al Casei Albe de la Washington.

Cei doi lideri au fost de acord că „suferințele poporului Siriei continuă prea mult și că toate părțile trebuie să facă totul pentru a pune capăt violenței”, se spune în comunicatul citat.

Potrivit Casei Albe, Trump și Putin au discutat crearea unei „zone umanitare de securitate” în Siria.

Statele Unite își vot trimite un reprezentant la runda de negocieri pentru pace în Siria, care va avea loc în 3-4 mai la Astana, Kazahstan.

Cei doi au mai discutat eforturile comune pentru combaterea terorismului în orientul apropiat.

Într-un comunicat de presă al Kremlinului se spune că Trump și Putin au vorbit și despre tensiunile din peninsula coreeană. Se spune că părțile s-au înțeles să coopereze pentru găsirea unei soluții diplomatice.

Potrivit părții ruse, Putin și Trump au vor continua discuțiile telefonice și s-au înțeles să aibă o întrevedere personală în cadrul summitului G20 din 7-8 iulie, de la Hamburg, Germania.

XS
SM
MD
LG