Linkuri accesibilitate

Demonstrație de protest la București după ce Comisia juridică din Senatul României a votat amendamentul care prevede grațierea faptelor de corupție


La protestul din această seară în Piața Victoriei
La protestul din această seară în Piața Victoriei

Circa o mie de oameni s-au adunat pînă în acest moment în Piața Victoriei, la un apel pe rețelele de socializare pentru reluarea protestelor antiguvernamentale, pe fundalul modificărilor Codului penal în Parlament.

În cursul zilei, majoritatea social-democrată din Comisia juridică a Senatului român a votat pentru includerea faptelor de corupție, cum ar fi luarea și darea de mită sau traficul de influență, printre infracțiunile care pot fi grațiate. Amendamentul fusese formulat de senatorul PSD, Serban Nicolae, si de fostul președinte, astăzi senator, Traian Băsescu, la proiectul legii gratierii, înaintat de guvern, relatează Hotnews.

Miercuri seara în Piața Victoriei la București
Miercuri seara în Piața Victoriei la București

Amendamentul prevede grațierea pentru infractiunile comise până la data de 1 ianuarie 2017, a precizat Serban Nicolae, presedintele comisiei juridice. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, sunt 246 de persoaneîn închisoare, condamnate pentru coruptie.

La protestul din această seară...
La protestul din această seară...

La scurt timp după votul din comisia juridică a Senatului, pe Facebook s-a lansat apelul la organizarea unui protest în această seară în fața sediului guvernului. Potrivit Hotnews, protestul este organizat sub lozinca „NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!" Ca si protestele din ianuarie, evenimentul de Facebook a fost inițiat de comunitatea Coruptia ucide.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG