Linkuri accesibilitate

Peste 1.000 de persoane au protestat la București împotriva posibilei grațieri a faptelor de corupție (VIDEO)


București, Piața Victoriei, protest împotriva posibilei grațieri a faptelor de corupție, 3 mai 2017
București, Piața Victoriei, protest împotriva posibilei grațieri a faptelor de corupție, 3 mai 2017

Sute de persoane au protestat la București, în fața guvernului, împotriva votului de miercuri din Comisia juridică a Senatului, care a aprobat amendamentul prin care pot fi grațiate și faptele de corupție.

Potrivit corespondentei Europei Libere la București, Sabina Fati, seara erau peste 1.500 de persoane.

Proteste spontane au avut loc și la Brașov și Cluj, relatează Agerpres.

Miercuri, majoritatea social-democrată din Comisia juridică a Senatului român a votat pentru includerea faptelor de corupție, cum ar fi luarea și darea de mită sau traficul de influență, printre infracțiunile care pot fi grațiate. Amendamentul fusese formulat de senatorul PSD, Serban Nicolae, si de fostul președinte, astăzi senator, Traian Băsescu, la proiectul legii gratierii, înaintat de guvern, relatează Hotnews.

Amendamentul prevede grațierea pentru infractiunile comise până la data de 1 ianuarie 2017, a precizat Serban Nicolae, presedintele Comisiei juridice. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, în închisori se află 246 de persoane, condamnate pentru coruptie.

Liviu Dragnea, liderul Partidului social-democrat, București, 21 decembrie 2016
Liviu Dragnea, liderul Partidului social-democrat, București, 21 decembrie 2016

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că dezaprobă votul din Comisia juridică pentru că s-ar fi opus mereu grațierii faptelor de corupție. La sfîrșitul lunii ianuarie, guvernul controlat de PSD a adoptat o ordonanță de urgență prin care dezincrimina abuzul în serviciu. Gestul a provocat proteste fără precedent în istoria post-comunistă a României și a obligat guvernul să retragă Ordonanța.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG