Linkuri accesibilitate

Zece mii de militari ruși au participat la parada de Ziua Victoriei de la Moscova


Președintele Vladimir Putin și Igor Dodon la Monumentul soldatului necunoscut de la Moscova

La parada militară de „Ziua Victoriei” de la Moscova au participat 10.000 de militari, 114 unități de tehnică militară și 72 de unități aviatice, a informat TASS. În tribuna Kremlinului s-a aflat și președintele Igor Dodon, aflat în a treia sa vizită la Moscova anul acesta, alături de președintele rus Vladimir Putin.

La Chișinău, 9 mai a devenit subiect de dispută între Parlament și președinție, respectiv între majoritatea democartă și opoziția socialistă și președintele Igor Dodon. Majoritatea parlamentară vrea ca la 9 mai să fie sărbătorită și „Ziua Europei” alături de „Ziua Victoriei”, inițiativă respinsă de președintele Dodon care a amenințat cu respingerea legii.

Premierul Pavel Filip, aflat în Cehia, a declarat, pe de altă parte, pe rețelele de socializare că „Această zi capătă o importanță tot mai mare pentru țara noastră. Valorile promovate de UE asigură pacea și prosperitatea în regiune, iată de ce, cred că ziua de 9 mai trebuie să fie una care ne unește în parcursul pentru un viitor mai bun”, a adăugat premierul”.

„Forțele militare ale Federației Ruse pot respingă orice agresiune, dar pentru o luptă eficientă împotriva terorismului și a altor amenințări este necesară consolidarea eforturilor întregii comunități internaționale”, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin la parada militară din Piața Roșie din Moscova, cu ocazia „Zilei Victoriei”. „Suntem deschiși la o astfel de cooperare”, a mai spus Putin, care a încercat din nou să explice că victoria în al Doilea Război Mondial se datorează în cea mai mare parte Uniunii Sovietice.

„Realitățile de astăzi ne cer întărirea forțelor armate ca să luptăm mai eficient cu terorismul, extremismul și neo-nazismul”, a insistat președintele Putin.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG