Linkuri accesibilitate

La Kiev, peste 20 de oameni au fost reținuți în urma ciocnirilor violente între naționaliști și participanții la marșurile de 9 mai


Ciocniri între naționaliști și poliție la Kiev
Ciocniri între naționaliști și poliție la Kiev

La Kiev, în Ucraina, au avut loc ciocniri violente între taberele rivale, în timpul marșurilor organizate cu ocazia Zilei victoriei asupra fascismului în al doilea război mondial. Peste douăzeci de oameni au fost reținuți după ce naționaliști ucraineni au atacat un marș al așa-numitului „regiment nemuritor” la care participanții purtau portrete ai celor apropiați, uciși în al doilea război mondial.

Marșul regimentului nemuritor a apărut ca o mișcare populară acum câțiva ani, dar mulți acuză Rusia pentru că-l folosește în scopurile sale propagandistice.

La Kiev, președintele Petro Poroșenko a învinuit Moscova că ar fi inspirat asemenea marșuri în Ucraina și în alte foste republici sovietice pentru a-și întări influența asupra lor.

Ciocniri între naționaliști și participanți la marșuri au avut loc și în timpul depunerilor de flori la memoriale în Kiev și în alte orașe din Ucraina.

XS
SM
MD
LG