Linkuri accesibilitate

Rex Tillerson anunță la sumitul Consiliului Arctic că decizia președintelui Trump privind acordul de la Paris a fost momentan amânată


Secretarul de stat Rex Tillerson

La summitul Consiliului Arctic, secretarul de stat american Rex Tillerson i-a asigurat pe participanți că administrația Trump va analiza cu atenție toate aspectele problemelor legate de schimbările climaterice înainte de a decide eventuala retragerea din acordul internațional de la Paris, din 2015. Tillerson a precizat că președintele american a amânat pentru sfârșitul lunii mai o decizie. Din Consiliului Arctic, condus de Statele Unite, fac parte Canada, Rusia, Norvegia, Danemarca, Islanda, Suedia și Finlanda.

În cursul campaniei electorale Trump a declarat în repetate rânduri că va retrage Statele Unite din acordul de la Paris care ar frâna dezvoltarea economiei americane. La sfârșitul lunii aprilie, Trump a semnat un decret care dispune reexaminarea restricțiilor impuse de predecesorul său Barack Obama explorării și exploatării offshore de petrol și gaze, în special în Oceanul Arctic.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG