Linkuri accesibilitate

Casa Albă neagă revelațiile presei că președintele Trump i-ar fi dezvăluit lui Serghei Lavrov informații secrete despre organizația Statului Islamic


Donald Trump cu ministrul de externe rus Sergei Lavrov la Casa Albă

Casa Albă respinge revelațiile din presa americană că președintele Donald Trump ar fi dezvăluit informații secrete în cursul întrevederii de săptămâna trecută cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Ar fi vorba de informații despre organizația teroristă a Statului Islamic, pe care Trump le-ar fi dat partenerilor ruși fără cunoștința țării care furnizase informațiile Statelor Unite. Dezvăluirile au fost făcute de Washington Post, citând surse apropiate întrevederii lui Trump cu Lavrov și ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak. Consilierul prezidențial pentru securitate H.R.McMaster și secretarul de stat Rex Tillerson au respins relatările, declarând că președintele nu a dezvăluit nimic care să nu fi fost deja cunoscut. Mai mult, președintele are dreptul să decidă dacă informații sunt sau nu secrete.

Democrații în Congres, dar și unii republicani, au declarat că dacă sunt confirmate, relatările sunt extrem de „îngrijorătoare”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG