Linkuri accesibilitate

Trump va chema la unitate în lupta împotriva extremismului, într-un discurs în fața a zeci de lideri din țări musulmane


Imaginea lui Donald Trump și a regelui Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz al Saud, pe drumul spre Riad

În fața a zeci de lideri din state musulmane, președintele american Donald Trump va ține un discurs în care se așteaptă să facă un apel la unitate în fața extremismului și intoleranței. Trump se află în Arabia Saudită, prima etapă a unui turneu de 8 zile, care mai include Israelul, Vaticanul, summitul NATO de la Bruxelles și reuniunea G7 din Italia.

Discursul va fi urmărit cu multă atenție mai ales în lumea musulmană, ținând cont de declarațiile anti-musulmane făcute în campania electorală, dar și de încercările, odată ajuns la Casa Albă, de a limita drastic intrarea în Statele Unite a cetățenilor dintr-o serie de țări predominant musulmane.

Potrivit schiței de discurs, care a ajuns la agenția AP, Trump va vorbi despre lupta „între bine și rău” și îi va îndemna pe liderii adunați la Riad să-i „alunge pe teroriști din locurile lor sfinte”. Dar nu va folosi sintagma „terorism islamic radical”, atât de des utilizat când era candidat la președinție. Atunci, i-a atacat de mai multe ori pe președintele Barak Obama și fostul secretar de stat Hillary Clinton că nu ar avea curajul să folosească această sintagmă.

În prima zi a vizitei în Arabia Saudită a președintelui Trump au foste semnate acorduri bilaterale în valoare de 380 de miliarde de dolari, între care, potrivit unui responsabil de la Casa Albă, contracte de vânzare de armament către Arabia Saudită în valoare de 110 miliarde de dolari.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG