Linkuri accesibilitate

Poliția din Manchester tratează explozia de luni seară drept „atac terorist”. Cel puțin 22 de persoane ucise


Scenă după explozia de la Arena din Manchester, 22 mai 2017
Scenă după explozia de la Arena din Manchester, 22 mai 2017

Poliția din Manchester, nord-vestul Angliei, tratează explozia de luni seară, de la arena din oraș, drept un „atac terorist” a declarat șeful Poliției locale.

Între timp, poliția din Manchester pune numărul victimelor la cel puțin 22 de persoane ucise și circa 59 rănite. Explozia s-a produs la sfîrșitul unui concert al cântăreței americane Ariadna Grande, la care veniseră mulți adolescenți neînsoțiți și copii cu familiile. Poliția din Manchester a confirmat că printre victime sunt mulți tineri.

Zona unde a avut loc explozia, Manchester, 22 mai 2017
Zona unde a avut loc explozia, Manchester, 22 mai 2017

Explozia a avut loc în zona caselor de bilete, într-un hol care făcea legătură cu una din principalele stații de metro din oraș. Potrivit unor surse din serviciile americane de informații, explozia ar fost provocată de un atacator sinucigaș.

Premierul britanic Theresa May, 17 mai 2017
Premierul britanic Theresa May, 17 mai 2017

Premierul Theresa May și-a exprimat compasiunea pentru victimele și familiile lor care, potrivit Poliției, a declarat premierul, „par să fi fost ținta unui groaznic atac terorist”. Experți ai forțelor anti-teroriste s-au adunat la Londra pentru a coordona ancheta, iar guvernul se reunește în această dimineață într-o ședință de urgență.

Partidul Conservator al premierului May și-a suspendat campania electorală pentru alegerile generale din 8 iunie. Exemplu urmat și de celelate partide, reatează agențiile internaționale de presă.

Dacă explozia de la Manchester se dovedește un atac terorist ar fi cel mai devastator atac de acest fel din Marea Britanie, din 2005, când la Londra au fost ucise 52 de persoane, precizează BBC.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG