Linkuri accesibilitate

Poliția rusă a descins la Centrul teatral Gogol de la Moscova și locuinţa regizorului Kiril Serebrennikov


Kiril Serebrennikov

Echipe de anchetatori au întreprins astăzi raiduri la Centrul teatral Gogol de la Moscova și locuinţa regizorului Kiril Serebrennikov, un critic al autorităților care și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu influența crescută a Bisericii Ortodoxe în viața politică a Rusiei. Potrivit anchetatorilor, investigația este în legătură cu o presupusă deturnare de fonduri.

O mulțime de oameni de cultura proeminenți au sărit în apărarea regizorului, semnând o declarație în care se arată ca este „o persoana cinstită, dreaptă și deschisa”. Coregraful Mihail Barîșnikov a lăsat să se înțeleagă că investigația ar avea o motivație politică, o acțiune „represivă” împotriva unui „avocat al libertății” și a unui artist de care Rusia ar trebui să fie mândră, dar care este „minimalizat și umilit”.

Serebrennikov a participat la protestele împotriva guvernului președintelui Vladimir Putin și a criticat rolul important pe care Biserica Ortodoxa l-a căpătat în perioada președinției lui Vladimir Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat că investigația ar avea de-a face cu politicul sau cu arta. Purtătoarea de cuvânt a Comitetului de Investigaţii a spus că este vorba de o delapidare de fonduri publice din anul 2014, dar nu a precizat dacă regizorul este suspectat de implicare în acest presupus caz.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG