Linkuri accesibilitate

La Moscova, anchetatorii l-au interogat pe directorul artistic al Centrului teatral Gogol, Kiril Serebrennikov


Kiril Serebrennikov, reținut de anchetatori

La Moscova, anchetatorii Comitetului de investigații l-au interogat ca martor pe directorul artistic al Centrului teatral Gogol, Kiril Serebrennikov, și pe alte cel puțin trei persoane. Investigația vizează delapidarea a 200 de milioane de ruble oferite de o organizație necomercială. Serebrennikov a fost eliberat cu angajamentul de a se prezenta la cerere. A fost interogat și directorul Teatrului Academic pentru Tineret, Sofia Apfelbaum, și alte două persoane nenumite, transmite Interfax.

Marți, la Centrul Gogol și la domiciliile lui Serebrennikov și Apfelbaum au avut loc percheziții. Actorii au fost închiși în sala mare, luânduli-se telefoanele mobile. Ulterior, în fața teatrului, actrița Ciulpan Hamatova a dat rostire unei declarații a actorilor, între care Oleg Tabakov, Evgheni Mironov, Serghei Garmaș și alții, în care se exprimă speranța că ancheta va fi imparțială. Colectivul teatrului a spus că nu-și amână spectacolele.

Regizorul Kiril Serebrennikov este cunoscut și ca opozant al Kremlinului; el a participat la protestele antiguvernamentale și a criticat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Rusă l-a căpătat în perioada președinției lui Vladimir Putin.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG