Linkuri accesibilitate

La Moscova au fost arestați foștii conducători ai studioului teatral fondat de regizorul Kiril Serebrennikov


Poliția la centrul Gogol de la Moscova

La Moscova, anchetatorii Comitetului de investigație i-au reținut pe fostul director și fosta contabilă de la compania de teatru „Studioul 7” Iuri Itin și Nina Masleaeva sub bănuiala de delapidare de fonduri.

Marți, 23 mai, în cadrul aceluiași dosar au fost interogați directorul artistic al Centrului teatral Gogol din capitala rusă, Kiril Serebrennikov, și directorul Teatrului Academic pentru Tineret, Sofia Apfelbaum, care a condus anterior un departament pentru asistență financiară de la ministerul rus al culturii.

Investigația vizează delapidarea, în anul 2014, a 200 de milioane de ruble alocate de la bugetul de stat „Studioului 7” fondat de Serebrennikov.

După interogatoriu, Serebrennikov a fost eliberat cu angajamentul de a se prezenta la cerere.

Numeroși oameni de cultură din Rusia au luat apărarea directorului artistic al centrului teatral Gogol, exprimându-și speranța că ancheta va decurge imparțial.

Kiril Serebrennikov este unul din criticii Kremlinului care a participat la protestele antiguvernamentale și a criticat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Rusă l-a căpătat în perioada președinției lui Vladimir Putin.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG