Linkuri accesibilitate

Primarul Dorin Chirtoacă a fost reținut pentru 72 de ore de Centrul Național Anticorupție


Primarul Chișinăului escortat de ofițerii anticorupție

Primarul Chișinăului, liberalul Dorin Chirtoacă a fost reținut joi 25 mai, pentru 72 de ore de procurorii anticorupție și Centru Național Anticorupție în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău, se precizează într-un comunicat CNA, citat de agenția IPN. Dorin Chirtoacă este bănuit de trafic de influență. Potrivit comunicatului CNA, în urma audierilor s-a constat că edilul i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME Parkleitsysteme GmbH, fără avizul Consiliului municipal.
Totodată, contrar legislaţiei în vigoare, primarul municipiului Chişinău ar fi avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor. CNA bănuiește că firma EME Parkleitsysteme GmbH ar fi câștigat contractul de la Chișinău printr-o licitație trucată.

Tot joi, 25 mai, Centrul Național Anticorupție anunțase reținerea a nouă persoane, între care secretarul general al Consiliului municipal și doi consilieri, bănuiți de corupție, abuz în serviciu, și trafic de influență.

Acum o lună, în același dosar au mai fost reținuți viceprimarul Nistor Grozavu, șeful Direcției Transport, Igor Gamrețchi, precum și alte câteva persoane, sub acuzația de trucare a licitației câștigată de firma austro-ungară.

Tot joi 25 mai, în dosarul delapidării Băncii de Economii, Unibank și Banca Socială a fost reținut de CNA si fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi. Acesta își depusese mandatul de parlamentar în februarie.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG