Linkuri accesibilitate

Președintele american Donald Trump consideră primul său turneu internațional un „succes desăvârșit”


Președintele Donald Trump vorbește militarilor americani de la baza navala Sigonella, Italia, 27 mai 2017.

Președintele american Donald Trump s-a întors la Washington după primul său turneu internațional în Orientul Mijlociu și Europa iar presa americană relatează că acum ar pregăti o mare reorganizare a administrație de la Casa Albă.

Se pare că președintele vrea că creeze un grup special de consilieri , un așa-zis „consiliu de război” care să se ocupe de toate problemele și chestiunile apărute în legătură cu campania sa electorală din 2016 și posibilul amestec, c al Rusiei.

Fostul consilier pentru secuirtate Mike Flynn, Jared Kushner și președintele Donald Trump 31 ianuarie, 2017
Fostul consilier pentru secuirtate Mike Flynn, Jared Kushner și președintele Donald Trump 31 ianuarie, 2017

Se pare că decizia a fost luată după ultimele relatări din presă care aduc ancheta FBI foarte aproape de cercul cel mai restrâns de consilier de la Casa Albă, și anume de persoana cumnatului lui Trump, Jered Kushner.

Washington Post și New York Times au relatat că Jered Kushner ar fi vrut să creeze , cu ajutorul rușilor, o linie directă de comunicare între Trump și Moscova, și asta înainte chiar de inaugurarea noului președinte american.

Italia, summitul G 7, 26-27 mai 2017
Italia, summitul G 7, 26-27 mai 2017

Cât privește summitul NATO și reuniunea G7, Donald Trump le-a calificat drept „un succes desăvârșit” și a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, că „vor fi corectate practicile care distorsionează ” relațiile comerciale internaționale. Tot pe Twitter, președintele american a anunțat că în bugetul NATO ar fi început „să curgă banii” fără să precizeze despre ce bani ar fi vorba și de unde ar proveni. Iar în problemele legate de schimbările climaterice și acordul internațional de la Paris din 2015, Trump a scris, din nou pe Twitter, că va lua o decizie săptămâna viitoare dacă Statele Unite se retrag sau nu din acord.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG