Linkuri accesibilitate

Ucraina a blocat accesul locuitorilor din Crimeea spre rețele de socializare și servere rusești


Mii de locuitori ai peninsulei ucrainene Crimeea anexată de Rusia au rămas, miercuri dimineață, fără acces la poșta electronică, relatează presa locală. Corespondenții Europei Libere în regiune transmit că unii utilizatori în Sevastopol continuă să aibă acces la serverele rusești Yandex și Mail.ru.

Compania ucraineană de telecomunicații „Volea” a anunțat că a oprit accesul spre rețelele rusești de socializare VKontakte și Odnoklasniki, precum și spre serverele Yandex și Mail.ru în peninsula Crimeea. Un anunț în limba ucraineană despre motivele blocării a fost plasat pe site-ul companiei, care a raportat executarea decretului semnat, în 15 mai, de președintele Petro Poroșenko privind extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Pe lista sancțiunilor ucrainene se află acum peste 1200 de persoane fizice și aproape 500 de companii rusești, inclusiv rețelele rusești de socializare VKontakte și Odnoklasniki, precum și serverele Yandex și Mail.ru. Organizația Human Rights Watch i-a cerut însă lui Poroșenko să anuleze imediat blocarea site-urilor rusești, inclusiv a rețelelor de socializare.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG