Linkuri accesibilitate

Moscova reacționează: cinci diplomați moldoveni expuzați din Federația Rusă


Ministerul rus de externe a expulzat cinci diplomați moldoveni ca răspuns la decizia de luni a guvernului de la Chișinău de a expulza tot atâția diplomați ruși. Potrivit presei din Rusia citată de Unimedia, Ministerul rus de Externe a trimis o notă informativă ambasadei Moldovei de la Moscova. Ca și în cazul diplomaților ruși, și cei moldoveni au 72 de ore pentru a părăsi țara.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova
Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova

Cu puțin timp în urmă, purtătoare de cuvînt a ministerului rus de externe era citată de agențiile de presă moldovene cu declarația că Moscova va aștepta înainte de a lua contramăsuri la decizia guvernului de la Chișinău de a expulza cinci diplomați ruși. Purtătoarea de cuvând preciza că Moscova vrea să aștepte „o decizie finală și unică a Chișinăului. Toate puterile politice din stat ar trebui să ajungă la un numitor comun”, a spus Zaharova.

Președintele Igor Dodon, care se află astăzi la Sankt Petersburg, la un forum economic, a criticat deja expulzarea diplomaților ruși drept o „provocare” și o încercare a guvernului de sabota încercările sale de refacere a relațiilor cu Rusia.

Partidul Socialiștilor, fostul partid al președintelui Dodon, a criticat, de asemeni, expulzarea diplomatilor ruși. Într-o declarație pentru agenția TASS, preluată de Unimedia, președinta partidului, Zinaida Greceanîi, a mers mai departe, afirmând că partidele de la guvernare ar dori să strice relațiile cu Rusia „în interesul patronilor lor străini”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG