Linkuri accesibilitate

La Forumul economic internațional de la St. Petersburg participă premierul Indiei, cancelarul Austriei și secretarul-general ONU


Premierul Indiei, Narendra Modi, se află printre invitații reuniunii economice de trei zile de la Sankt Petersburg, găzduită de președintele Vladimir Putin. La începutul săptămânii, Modi s-a aflat la Berlin, unde a discutat cu canceara Germaniei, Angela Merkel despre un program de dezvoltare economică, cu un buget anual de „un milliard de euro” pentru India. Pe de altă parte, India și-a reafirmat sprijinul pentru Tratatul international de la Paris privind reducera emisiei de gaze care produc efectul de seră.

La reuniunea economică de la Sankt Petersburg mai sunt prezenții, între alții, secretarul-general ONU, Antonio Guterres, cancelarul Austriei, Christian Kern și președintele R.Moldova, Igor Dodon. Președintele Dodon a precizat, în mesaje pe Facebook, că va folosi această ocazie pentru a încerca să aplaneze tensiunile dintre Moscova și Chișinău provocate de decizia reciprocă de a expulza mai mulți diplomați.

XS
SM
MD
LG