Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump a amânat mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim


Președintele american Donald Trump a amânat mutarea ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, pentru a nu bloca eforturile de reluare a negocierilor israelo-palestiniene, a informat Casa Albă. În 1995, Congresul a adoptat o lege care cere mutarea ambasadei la Ierusalim, dar, de atunci, toți președinții au semnat decrete prin care se amână temporar aplicarea acestei legi.

Un oficial din administrația americană a declarat însă că președintele nu a renunțat la această mutare, pe care a promis-o din timpul campaniei electorale de anul trecut.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a declarat dezamăgit, dar a salutat faptul că decizia președintelui Trump este una temporară. Autoritatea palestiniană a salutat însă amânarea drept „o șansă dată păcii”.

Statutul orașului Ierusalim este disputat, atât statul Israel, cât și autoritatea palestiniană, reclamându-l drept capitală. Pentru moment, ambasadele din Israel au sediul în Tel Aviv, deși la Ierusalim se află principalele instituții ale statului Israel, începând cu Parlamentul si guvernul.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG