Linkuri accesibilitate

Donald Trump nu va bloca depoziția în Congresul american a fostului director FBI, James Comey


Casa Albă a anunțat că președintele Donald Trump nu va invoca privilegiu pe care îl are pentru a bloca depoziția în Congres a fostului director FBI, James Comey. Este vorba de un așa-numit privilegiu executiv, creat după scandalul Watergate din timpul administrației Nixon, care permite președintelui să ceară ca anumite discuții pe care le are cu consilieri sau angajați federali să nu fie făcute publice.

„Pentru a înlesni o examinare rapidă și completă a faptelor dorită de Comisia pentru informații a Senatului, președintele Trump nu va invoca privilegiul executiv în privința audierii programate a lui James Comey", a declarat reporterilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

James Comey apare joi, în fața Comisiei pentru Informații a Senatului pentru o audiere publică pe tema presupusei implicări ruse în alegerile prezidențiale din Statele Unite. Va vorbi și despre cele trei discuții avute cu președintele Trump la Casa Albă în cursul cărora s-ar părea că președintele i-ar fi cerut să pună capăt investigației FBI împotriva fostului consilier pentru securitate națională Michael Flynn, concediat între timp.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG