Linkuri accesibilitate

Igor Dodon se angajează să acționeze pentru recuperarea banilor delapidați prin frauda bancară din R. Moldova


Președintele Igor Dodon

Republica Moldova va cere mai multor instanţe internaţionale să investigheze frauda din sistemul bancar moldovenesc în regim de urgenţă, în vederea recuperării a unei sume de opt miliarde de lei. Declaraţia a fost făcut de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ieri, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS), unde a fost discutată delapidarea sistemului bancar, transmite IPN. Igor Dodon spune că sunt cunoscute statele, care au fost utilizate ca destinaţie sau tranzit, pentru circulaţia sumei respective.
Şeful statului moldoveana mai spus că în cadrul şedinţei CSS a solicitat să fie verificată, suplimentar, implicarea, pe parcursul ultimilor ani, a mai multor factori de decizie în frauda bancară. Este vorba de conducerea BNM, la nivel de vicepreşedinte şi de guvernator. La fel, a fost solicitată informaţia despre posibilitatea de tragere la răspundere a conducerii Guvernului, la diferite etape, când au fost luate deciziile prin care a fost prejudiciat statul.
Potrivit lui Igor Dodon, în ceea ce priveşte recuperarea banilor furaţi din sistemul bancar, pe intern deja a fost recâştigat un miliard de lei, iar un alt miliard şi mai mult, constituie activele pe care sunt puse sechestru. Igor Dodon susţine că şi din alte surse se vor recupera o parte din banii furaţi, în total fiind vorba de aproape patru miliarde de lei.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG