Linkuri accesibilitate

Dodon: socialiștii vor vota în lectura a doua pentru sistemul electoral mixt, indiferent de natura avizului Comisiei Veneția


Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor va vota în lectura a doua pentru proiectul de introducere a sistemului electoral mixt, indiferent de natura avizului așteptat săptămâna viitoare din partea Comisiei de la Veneția.

„Vom vedea ce propuneri pot fi luate în calcul și ce propuneri nu pot fi luate în calcul, însă nimeni din exterior nu poate să ne indice nouă, unui stat suveran ce să facem”, le-a spus Dodon jurnaliștilor la Chișinău.

El și-a contrazis propria declarație din 5 mai, când a spus, în momentul votării proiectului sistemului mixt în prima lectură, că socialiștii nu-l vor sprijini și în lectura a doua, dacă avizul Comisiei de la Veneția va fi negativ. Comisia de la Veneția urmează să-și dea avizul pe 16 iunie. Un proiect văzut de agenția Reuters prevede că planurile schimbării sistemului electoral moldovean sunt „inoportune”.

XS
SM
MD
LG